Портал в режимі тестування та наповнення
Два роки
Опубліковано 24 лютого 2024 року о 10:25

24 лютого 2022-го повномасштабною війною росія вдерлася на територію нашої країни. Ми пережили два найстрашніші роки московської агресії проти України, яка загалом триває вже десять років.  

Утім історики стверджують, що ця війна імперії зла проти вільного українського духу, нашої ідентичності й світогляду йде століттями. 

Тож недаремно ворог у своїй брехливій пропаганді маніпулює історією, перекручуючи факти, ставлячи догори дригом перебіг подій навіть тисячолітньої давнини.

Та українці добре вивчили уроки історії. І цього разу нація об’єдналася і стала на захист своєї державності і свободи. 

Сьогодні ми гордимося нашими Силами безпеки та оборони України, до яких належать і підрозділи МВС: Національна гвардія, Держприкордонна служба, спецпідрозділи і зведені загони Національної поліції. 

Бійці десяти бригад цих підрозділів МВС у складі Гвардії наступу стоять пліч-о-пліч зі Збройними Силами України на найскладніших ділянках фронту і завдають ворогу відчутних і непоправних втрат.

Наші герої з перших хвилин вторгнення відкрили вогонь на ураження російського окупанта. А битва за аеропорт Гостомель та подвиг нацгвардійців назавжди поховали кремлівські плани про бліцкриг і взяття Києва за три дні.

Героїчною сторінкою в нашу новітню історію вже увійшла оборона Маріуполя, в якому основу гарнізону його захисників становили наші гвардійці – легендарний полк «Азов», а також прикордонники й поліцейські.

Значну роль підрозділи МВС відіграли в обороні Харкова, Чернігова, Сум і Миколаєва.  А далі був Харківський контрнаступ, звільнення Херсона й правобережної Херсонщини. 

Окрема дяка нашим рятувальникам ДСНС – бійцям без зброї, але з великим серцем. Вони мов ангели-охоронці разом із поліцейськими першими приходять на допомогу після масованих ракетних обстрілів наших міст і сільських громад. Рятувальники буквально з вогню пожеж і з-під завалів розбомблених будинків рятують і вже врятували тисячі цивільних. 

Так, нам дуже болять наші втрати. І ми назавжди збережемо пам’ять у наших серцях про побратимів і посестер, полеглих на полі бою. Ми пам’ятатимемо про сотні й тисячі українок і українців, безневинно вбитих і закатованих російськими окупантами. 

Ми обов’язково помстимося. І не тільки… 

Слідчі Національної поліції задокументували вже понад 113 тисяч воєнних злочинів і ми віримо, що після нашої Перемоги перед міжнародним трибуналом та українськими судами постануть тисячі й тисячі російських воєнних злочинців на чолі з путіним та його кривавою кремлівською клікою. 

До Перемоги ще неблизько, але ми долаємо цей шлях крок за кроком.

Пом’янімо сьогодні хвилиною мовчання й тихою молитвою за їхні душі наших полеглих героїв. Щодня підтримуймо наших захисників донатом і словом вдячності. Продовжуймо наш нелегкий. Але єдино правильний шлях до повного визволення української землі від московських окупантів. 

Слава Україні! 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux