Портал в режимі тестування та наповнення
Дільничні офіцери поліції: завжди поруч, завжди з людьми
Опубліковано 18 червня 2023 року о 08:20

Сьогодні, 18 червня, дільничні офіцери України відзначають своє професійне свято, тому розповідаємо вам про ковельських охоронців правопорядку – Олександра Тарасюка та Сергія Степанця. 

Сергій та Олександр несуть службу дільничних у Ковелі та Ковельському районі. Вони діляться, що майже всі громадяни, які проживають на їхній території обслуговування, знають їх в обличчя та постійно звертаються за допомогою у вирішенні певних питань. Левова частка повідомлень, що надходять дільничним, стосуються домашнього насильства, не лише фізичного але й економічного та психологічного.

Як зазначає Сергій, завдяки масштабній інформаційній кампанії, більшість людей зрозуміли, що замовчувати проблему не можна, тому і шукають допомоги у спеціалізованих органів. Поліцейські ж реагують на кожне звернення та роблять усе, аби подолати домашнє насильство.

Зокрема, своєю історією поділилася ковельчанка Галина. Тривалий час жінка страждала від насильства з боку свого сина. Він - раніше судимий та ще й зловживає спиртними напоями. Утихомирювати чоловіка неодноразово доводилося дільничним, адже заступитися за жінку немає кому. Галина каже, що завжди правоохоронці реагували на її звернення оперативно та професійно, завдяки їхній роботі зараз ситуація змінюється в кращий бік.

Інна Третяк, директорка Ковельського міського центру соціальних служб, розповіла, що з 2021 року спільно з поліцейськими вони працюють у складі мобільної бригади соціально-психологічної допомоги для людей, які постраждали від домашнього насильства. Разом виїжджають на виклики, спілкуються з кривдником та постраждалою особою, проводять профілактичні заходи серед місцевих мешканців. Завдяки правоохоронцям соцпрацівники почувають себе у безпеці, адже ніколи не знаєш, що очікувати від правопорушника, окрім того, вони надають й належну правову оцінку інцидентам.

Наразі, за інформацією поліції, у Ковелі на превентивному обліку перебуває 253 кривдники, проте ця цифра постійно змінюється, адже багато кривдників, з якими працювала поліція та інші служби, стають на шлях виправлення.

Дільничні закликають громадян не замовчувати та інформувати органи Національної поліції про факти вчинення домашнього насильства. Правоохоронці кваліфіковано зреагують на кожне звернення та нададуть необхідну допомогу, аби захистити вас.

Пам’ятайте, що ваш виклик може врятувати ваше життя або життя ваших близьких.

Дякуємо за службу дільничним офіцерам! Нехай Ваша робота завжди винагороджується довірою і вдячністю від людей.



Марина Балдич

Олег Плазовський


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux