Портал в режимі тестування та наповнення
Бійці штурмових підрозділів КОРДу поповнили підрозділи поліції десяти областей
Опубліковано 31 серпня 2018 року о 14:19

Поліцейські завершили двомісячний курс підготовки. Вони нестимуть службу у штурмових підрозділах КОРДу в десяти областях України. Крім того, Посольство Сполучених Штатів Америки передало Нацполіції 11 мікроавтобусів – для оснащення спецпризначенців.

Сьогодні, 31 серпня, відбувся випуск працівників спецпідрозділу поліції КОРД. У заході з нагоди випуску взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Національної поліції України Сергій Князєв, а також Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

Глава МВС України Арсен Аваков зазначив, що третій рік поспіль на цьому плацу приймається звіт та видаються посвідчення після курсу спеціальної підготовки. Відтак він висловив вдячність Посольству Сполучених Штатів Америки за підтримку цього проекту.

«Для мене велика честь третій рік на цьому плацу вручати вам посвідчення після курсу спеціальної підготовки. Дякую нашим партнерам Сполученим Штатам Америки за те, що вони нас підтримали і ми разом зробили цей проект. КОРД – це професійність, це гідність. Будьте достойними», – сказав Арсен Аваков.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович відзначила прогрес, досягнутий у реформуванні вітчизняного правоохоронного сектору. Вона також зазначила, що сьогоднішній захід є ще однією віхою у спільній меті України і Сполучених Штатів Америки – створенні відібраних, навчених і оснащених підрозділів по всій території держави.

«Ви пройшли через одну з самих складних та виснажливих процедур відбору в правоохоронній системі України. І це ще навіть до початку вашого навчання. У вашій новій роботі  ви будете першими відповідати на небезпечні ситуації», – наголосила Марі Йованович.

Посол США в Україні вручила Голові Національної поліції України Сергію Князєву сертифікати на 11 мікроавтобусів. Ці транспортні засоби надійдуть на оснащення поліцейських підрозділів спеціального призначення.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що сьогоднішні випускники не є представниками одного підрозділу. Вони прийняли рішення прийти на службу в КОРД, а відтак зобов’язані пройти курс навчання. Після випуску поліцейські відбудуть до десяти підрозділів КОРД в областях.

 «Спецпідрозділ КОРД відтепер працює у кожному обласному центрі. Це автономна бойова одиниця Національної поліції», – наголосив Сергій Князєв, висловивши подяку американським партнерам за допомогу у розбудові спеціальних підрозділів Національної поліції України.

Нагадаємо, на Миколаївщині поліцейські штурмом взяли будинок подружжя  наркоторгівців.

Департамент комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux