Портал в режимі тестування та наповнення
Безпечне середовище для дітей: волинські поліцейські продовжують проводити виховні заходи зі школярами
Опубліковано 09 квітня 2021 року о 09:21

Екскурсії до територіальних підрозділів поліції Волинської області, виховні заняття у стінах школи та навіть ігри-квести: різноманітні зустрічі з учнями проводяться у всіх районах області. Такі заходи покликані попередити дитячу злочинність, запобігти травматизму, зокрема на дорогах, та зміцнити безпекове середовище для дітей в навчальних закладах. Відбуваються вони з дотриманням усіх карантинних вимог.

Так, 7 квітня для учнів 4 класу Турійської ЗОШ І-ІІІ ступенів співробітники сектору ювенальної превенції провели екскурсію сектором поліцейської діяльності (смт Турійськ) Ковельського РУП ГУНП у Волинській області. Поліцейські ознайомили школярів зі щоденною кропітною роботою правоохоронців, продемонстрували спецзасоби та навчальну зброю.   

Основну увагу правоохоронці зосередили на роз’ясненні та вивченні правил дорожнього руху. Як розповіла старша інспекторка сектору ювенальної превенції Юлія Кабарчук, знання ПДР допоможе мінімізувати травмування школярів на дорозі: «Важливо вкотре нагадати та наголосити на неухильному дотриманню правил безпеки дорожнього руху, оскільки школа, де навчаються ці дітлахи, знаходиться поблизу проїзної частини, і вони щодня переходять дорогу по нерегульованому пішохідному переході. Ми розповідаємо про правила безпеки для пішоходів, пасажирів та велосипедистів; наголошуємо, аби на дорозі діти були максимально уважні, не відволікатися на особисті справи, розмови по телефону та не перебігали дороги».

На завершення зустрічі поліцейські подарували учням розмальовки з пам’ятками про правила дорожнього руху, у відповідь від дітей отримали – усмішки, слова вдячності та фото, як вони старанно розфарбовують подаровані малюнки. Це все стало найвищою нагородою за роботу поліцейських.      

А от у школі села Хмелівка Володимир-Волинського району поліцейський офіцер Зимнівської територіальної громади Орест Бабій та начальниця сектору ювенальної превенції Олена Павлюк провели гру-квест «Помічник шерифа». Учасники конкурсу мали можливість продемонструвати знання права та фізичну готовність до виконання поставлених завдань, оскільки вони є непрості. Помічник шерифа повинен контролювати порядок у школі, брати активну участь у житті навчального закладу, не допускати випадків булінгу чи неналежного ставлення до кожного із школярів.
Переможцем гри став учень 8 класу - Артур Приймак. Організатори сподіваються, що юнак буде гідним помічником та опорою для місцевого офіцера громади. До слова, такі змагання правоохоронці планують провести у всіх школах громади.

Після турніру поліцейські мали можливість поспілкуватися із найменшими школярами. Вони розповіли дітям про їх права та обов'язки, правила поведінки в навчальному закладі та в побуті, відповідальність за скоєння адміністративних або кримінальних правопорушень. У подарунок правоохоронці вручили учням світловідбиваючі стікери та браслети, аби ті носили їх у темну пору доби та були більш помітними для водіїв.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux