Портал в режимі тестування та наповнення
Волинські поліцейські удосконалюють уміння та навички з запобігання та протидії домашньому насильству 
Опубліковано 20 жовтня 2021 року о 13:21

З 19 по 21 жовтня поліцейські офіцери громад, ювенали та дільничні офіцери беруть участь у триденному тренінгу "Ефективний механізм взаємодії суб’єктів по запобіганню та протидії домашньому насильству на рівні територіальної громади". Проводять навчання представники громадської організації «Волинські перспективи» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Запобігання та протидія домашньому насильству визначені одним із важливих аспектів в роботі як МВС, так і Національної поліції України. Нині це питання набуває особливої ваги, до поліції надходить все більше заяв та повідомлень про вчинення цього правопорушення, а отже, громадяни не замовчують проблему, більше довіряють правоохоронцям та сподіваються на допомогу у вирішенні.    

Під час тренінгу поліцейські вдосконалюють свої навички щодо спеціальних заходів з протидії домашньому насильству, ефективної взаємодії суб’єктів по запобіганню та протидії домашньому насильству на рівні територіальної громади, зокрема, у випадках вчинення домашнього насильства щодо дитини.

Завдяки цьому вони зможуть більш кваліфіковано та на високому професійному рівні виконувати свої безпосередні обов’язки і ефективно захищати, надавати необхідну комплексну допомогу постраждалим особам у своїх громадах. Окрім того, вживаватимуть дієві заходів для профілактики цього ганебного явища.

Нагадаємо, що у Луцьку працює сектор протидії домашньому насильству Луцького районного управління поліції, у Ковельському та Володимир-Волинському районі – мобільні групи, що сформовані з числа дільничних та ювенальних поліцейських, які пройшли додаткову підготовку та відповідне навчання.

У територіальних громадах та на територіях, які не обслуговують спеціалізовані підрозділи, на виклики щодо домашнього насильства виїжджають поліцейські офіцери та співробітники груп реагування патрульної поліції. Охоронці правопорядку складають у межах компетенції протоколи про адміністративні правопорушення та термінові заборонні приписи щодо кривдників. 

Зазначимо, що упродовж року до поліції надійшло понад 13,5 тисяч повідомлень про вчинення насильства в сім’ї. Це на 11% більше, ніж минулого року.  

За фактами, пов’язаними із домашнім насильством, поліцією розпочато 102 кримінальні провадження та складено 1165 адміністративних протоколів. Стосовно кривдників винесено 431 терміновий заборонний припис.

На облік підрозділів поліції поставлено 2213 осіб, які вчиняли домашнє насильство. У 2021 році на облік додатково поставлено 1554 особи.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux