Портал в режимі тестування та наповнення
Відбулось розширене засідання колегії за результатами роботи підрозділів ГУНП у Волинській області
Опубліковано 18 січня 2022 року о 15:33

Протидія злочинності, ефективне розслідування кримінальних проваджень, превентивна робота та дотримання службової дисципліни, - про це та інше ішлось під час колегії за участю керівників ГУНП та очільників усіх підрозділів поліції.

Як наголосив під час засідання керівник ГУНП Юрій Крошко, упродовж 2021 року робота підрозділів поліції області була спрямована на якісне надання поліцейських послуг населенню територіальних громад, своєчасне оперативне реагування на заяви та повідомлення громадян, на боротьбу зі злочинністю, створення безпекового середовища, забезпечення охорони публічного порядку та безпеки громадян області, недопущення порушення їх прав, виконання інших пріоритетних завдань, визначених Національною поліцією України.

За 2021 рік на лінію «102» надійшло понад 198 тис. дзвінків, з яких понад 161 тис. заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зареєстровано до єдиного обліку. У порівнянні з 2020 роком, кількість таких заяв зросла на 3,9%, що свідчить про збільшення довіри.

З початку року до ЄРДР зареєстровано понад 8,8 тисяч кримінальних правопорушень, а це на 4,7% менше, ніж минулого року.

Забезпечено розкриття майже 6 тисяч, або 67,3%, кримінальних правопорушень: за цим показником Волинь входить у п’ятірку кращих по Україні та займає четверте місце.

У 2021 році на 9% вдалося збільшити питому вагу встановлених осіб, які скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини, у тому числі, забезпечено 100% розкриття злочинів проти особи.

Зменшено кількість учинених злочинів проти власності, зокрема, на 53% вимагань, на 44% незаконних заволодінь транспортними засобами, на 39% розбоїв, на 36% грабежів, на 23% крадіжок.

При цьому, значно вдалося збільшити питому вагу розкриття ряду злочинів, зокрема, на 12% пограбувань, на 8% розбійних нападів, на 25% вимагань, на 18% шахрайств, на 17% незаконних заволодінь транспортними засобами, на 9% крадіжок.

Вживаються заходи щодо належного досудового розслідування кримінальних проваджень, дотримання вимог кримінального процесуального законодавства, а також прав і свобод громадян. Як наслідок, не допущено випадків незаконного притягнення підозрюваних осіб до кримінальної відповідальності.

Проведено ряд заходів, завдяки яким на території області задокументовано 147 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї, у 96,6% кримінальних проваджень особам повідомлено про підозру.

Всього із незаконного обігу вилучено 147 одиниць вогнепальної зброї (11 – автоматичної, 49 – нарізної, 73 – переробленої на вогнепальну, 14 – іншої вогнепальної зброї) 3 гранатомети, 20 протитанкових мін, 37 гранат, 11,7 кг вибухових речовин, понад 12,7 тис. (12740) боєприпасів, 96 од. холодної зброї.

У 2021 році задокументовано 757 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків та 507 фактів їх збуту, у тому числі, 295 з використанням мережі Інтернет.

Ліквідовано 7 телеграм-каналів, виявлено та знешкоджено 5 наркопритонів та 5 нарколабараторій – спільно з силами управління протидії наркозлочинності.

З незаконного обігу вилучено понад 17 кг наркотичних засобів, понад 2,5 кг психотропних речовин, а також рослини маку снотворного та коноплі.

Слідчими вручено повідомлення про підозру по 612 кримінальних правопорушеннях, що становить 80,8% від загальної кількості учинених злочинів.

Ліквідовано діяльність 13 організованих злочинних груп. Виявлено 50 осіб, які у їх складі вчинили 82 кримінальних правопорушення, з них 70 – тяжких та особливо тяжких.

Упродовж 2021 року на 42,1% (362 проти 625 в 2020 р.) менше зареєстровано кримінальних правопорушень, учинених в громадських місцях, що свідчить про якісну профілактику громадським блоком поліції.

Юрій Крошко подякував співробітникам за зроблене та закликав і надалі ефективно й сумлінно працювати.

По своїх напрямках доповіли і заступники начальника Михайло Сорока, Олександр Нерух, Сергій Козак. Вони звернули увагу як на позитив, так і на прорахунки в роботі кримінальної поліції, слідства й дізнання, блоку превенції.

Ішлось і про те, що завдяки спільним зусиллям забезпечено функціонування «Front office» та впровадження спеціальної електронної системи Custody recоrds в Луцькому РУП та Володимир-Волинському РВП, відділенні поліції № 1 (м. Нововолинськ).

Розпочато проведення робіт щодо їх облаштування у Ковельському РУП та Камінь-Каширському РВП, які мають запрацювати уже в першому кварталі цього року.

Юрій Крошко акцентував особливу увагу на організації роботи на місцях, ефективнішій взаємодії між підрозділами, а також неухильному дотриманні службової дисципліни.

«Поведінка й дії кожного з вас – це імідж поліції в цілому», - наголосив керівник поліції Волині.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux