Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські склали 613 адмінпротоколів за порушення правил щодо карантину – Олександр Фацевич
Опубліковано 20 березня 2020 року о 20:45

Про це заступник Голови Нацполіції повідомив сьогодні, 20 березня, підбиваючи підсумки роботи  правоохоронців задля запобігання поширення коронавірусної інфекції  COVID-19. Участь у селекторній нараді взяли заступники начальників територіальних підрозділів, начальники підрозділів превенції ГУНП та начальники управлінь патрульної поліції в регіонах.  

Олександр Фацевич повідомив, що сьогодні до відповідних заходів були залучені понад 14 тисяч працівників поліції та сили Нацгвардії. Вони охороняли публічну безпеку у складі автопатрулів, піших патрулів та мобільних груп. 

«З початку карантинних заходів Національна поліція склала 613 адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУпАП. Найбільше протоколів складено на працівників та керівників підприємств та установ, а також на перевізників та керівників підприємств, які надають послуги пасажирських перевезень. Підрозділами Національної поліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено сім кримінальних проваджень за статтею 325  Кримінального кодексу України», - зазначив заступник голови Національної поліції України.

Він також додав, що найбільше порушень правил щодо  карантину людей було виявлено у Дніпропетровській області – 110 протоколів, у Донецькій – 68, у місті Києві – 46, у Запорізькій області – 39 та у Черкаській – 37. 

«Поліцейські продовжують працювати в посиленому режимі. Загалом щодоби до несення служби у Національній поліції  залучається понад 14 тисяч правоохоронців. Зокрема 3,5 тисячі автопатрулів. Також створено резерви із працівників поліції особливого призначення, тактико-оперативного реагування Департаменту патрульної поліції.

Наразі вже заплановано розміщення понад 500 перевірочних пунктів, однак вони будуть виставлятись за рішенням регіональних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На таких пунктах нестимуть службу працівники  поліції, Національної гвардії, представники служби з надзвичайних ситуацій, лікарі та представники органів місцевого самоврядування», - зауважив Олександр Фацевич.

Водночас заступник голови Нацполіції повідомив, що поліцейські оперативно реагують на всі повідомлення, пов’язані із порушенням карантину:

«Під час моніторингу соціальних мереж поліція виявляє багато фактів, коли громадяни конфліктують із кондукторами чи водіями транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів. Ми звертаємося до водіїв і кондукторів  із прохання негайно повідомляти про такі факти, аби ми могли оперативно відреагувати».  
 
Поліцейські закликають громадян ставитися із розумінням до таких заходів, не піддавати небезпеці себе та своїх близьких та без необхідності не покидати домівку.

 


Управління комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux