Портал в режимі тестування та наповнення
Перед судом постане ще одна організована злочинна група: волинські слідчі завершили розслідування кримінального провадження
Опубліковано 29 січня 2021 року о 16:54

Троє зловмисників вихідці з Житомирщини. Їх судитимуть за грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою (ч.5 ст.186) та за розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч.4 ст.187) Кримінального Кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що упродовж червня-серпня 2020 року вони вчинили грабіж на території Тернопільської області та розбій на території Волині.

Неофіційний керівник «банди», який раніше мав проблеми з законом, розробив цілий план злочинної діяльності, який передбачав домовленість з іншими особами на вчинення спільних протиправних дій, розподіл обов’язків між учасниками злочинної групи, підшукання об’єктів вчинення злочинів, у власності яких могли бути кошти та цінності у великих та особливо великих розмірах.

Таких двох спільників він знайшов, і вже 24 червня у м. Кременець на Тернопільщині угрупування пограбувало місцевого 63-річного громадянина. Нанісши потерпілому тілесні ушкодження, злочинці заволоділи майже мільйоном гривень, належних чоловікові. Тоді їм вдалось втекти.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи повторно, відповідно до розробленого плану злочинної діяльності, на початку серпня 2020 року бандугрупування підшукало собі нову жертву: цього разу 58-річного мешканця Нововолинська. 2 серпня зловмисники раптово вчинили напад на нього з метою заволодіння його майном, застосувавши насильство, небезпечне для життя та здоров’я потерпілого, та розпиливши газ в очі. Забравши більше мільйона гривень, бандити втекли на автомобілі BMW М-3 у невідомому напрямку.

Завдяки спільним зусиллям працівників карного розшуку ГУНП у Волинській області, Нововолинського відділення поліції та рівненських патрульних зловмисників затримали на стаціонарному посту приблизно через півтори години після скоєння розбою. Їх одразу ж помістили в ізолятор тимчасового тримання, згодом оголосили про підозри у вчиненні злочинів. Нині ж обвинувальні акти спрямовано до суду.

Членам злочинного угрупування загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux