Портал в режимі тестування та наповнення
Новітня програма Нацполіції «Вихователь безпеки» стартує на Волині
Опубліковано 07 липня 2022 року о 12:48

Сьогодні в ГУНП обговорили процедуру її впровадження та важливість існування в навчальному середовищі. До участі в обговоренні долучились поліцейські та освітяни. Вони підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію з питань безпеки в освітньому середовищі.

За програмою, у навчальних закладах передбачено посаду спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі, на якого покладатимуться обов’язки щодо контролю за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу в тісній взаємодії із працівниками дотичних структур.

До компетенції «вихователя безпеки» входитимуть: протидія булінгу; виявлення та припинення в межах компетенції правопорушень у навчальному закладі та запобігання їм в учнівському середовищі; участь у проведенні індивідуальної профілактичної роботи з учнями, які перебувають на обліках тощо. Спеціаліст також проводитиме профілактичну роботу щодо правил безпеки в навчальному закладі, в побуті, в Інтернет-мережі.

Тобто «вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. Заступник начальника ГУНП Віталій Ковальчук зауважив, що проект «Вихователь безпеки» покликаний як виявити проблематику в освітньому середовищі, так і вирішити її. Тому поліція, ДСНС, органи місцевого самоврядування мають діяти спільно задля цього. Разом з тим в наш час не потрібно забувати, що безпека дітей – це пріоритет.

Начальник управління превентивної діяльності Володимир Солоненко наголосив, що питання безпеки – завжди на часі. Він висловив вдячність Луцькій територіальній громаді за доручення до проекту, адже тут проживає чи не найбільше внутрішньо переміщених діток. Тож спільно потрібно робити все, аби вони були захищеними.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк висловила впевненість, що проект пошириться і на інші громади, та зауважила, що він – дуже на часі, адже діти – це завжди пріоритет.

Заступниця начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна поділилась, що зустрічі поліцейських з дітьми – це завжди про позитив, дружбу та взаєморозуміння. «Присутність вихователя безпеки в освітньому середовищі дасть змогу подолати ті негативні моменти, які ще подекуди є: булінг, кібератаки тощо», - сказала посадовиця.

Начальниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович подякувала присутнім, що взяли участь у проекті. Луцька громада – одна з першопрохідців у проекті,  а таким завжди непросто. Однак потрібно докласти зусилля, аби подолати ті проблеми, які є, дати розуміння і дітям, і дорослим, куди їм звертатись в разі виникнення тих чи інших питань. «В умовах воєнного стану важливо зберегти життя та здоров’я дитини, її психологічний стан: до цього і покликаний проект», - розповіла Інна Петрівна.

Заступник начальника ГУ ДСНС в області Костянтин Романчук наголосив, що їхнє відомство також надаватиме практичну допомогу вихователям безпеки. У подальшому будуть проведені консультації з колегами з інших регіонів щодо практичного впровадження проекту «Вихователь безпеки». Залежно від того, яким буде навчання з 1 вересня, визначать механізм відбору кандидатів на цих спеціалістів та специфіку їх роботи.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux