Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині правоохоронці посилюють роботу з детінізації економіки
Опубліковано 28 лютого 2020 року о 14:40

Про це сьогодні йшлося в Головному управлінні Національної поліції в області під час  міжвідомчої наради з протидії незаконному гральному бізнесу, нелегальному обігу деревини, тютюнових виробів, пального, спирту, лікеро-горілчаної продукції та надрокористування. В поліції для оперативного реагування запровадили телефони довіри за яким громадяни можуть цілодобово повідомляти про на правопорушення в цій сфері: +38 (0332) 74-23-37, + 38 (050) 726-25-56.

На виконання вимог уряду та Національної поліції України на Волині створено міжвідомчу робочу групу. Відповідний наказ з цього приводу підписав начальник ГУНП в області Петро Шпига. До її складу увійшли представники обласної державної адміністрації, правоохоронних органів, установ та громадськості.

«На правоохоронні органи в областях покладено значний обсяг заходів з детінізації економіки. Зокрема, за такими напрямками, як протидія незаконному гральному бізнесу, надрокористуванню, нелегальному обігу деревини, тютюнових виробів, пального, спирту та лікеро-горілчаної продукції. Одним із основних питань порядку денного є готовність державних і правоохоронних органів області до оперативного реагування на заяви та повідомлення, міжвідомча взаємодія, оперативний обмін інформацією про виявленні правопорушення та вжиті заходи реагування», - повідомив заступник керівника поліції області Сергій Козак.

Також Сергій Козак зазначив, що поліція діє виключно в межах повноважень, чітко визначних у ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію». Він наголосив на важливості залучення до цієї роботи представників інших органів влади та силових структур.

Як повідомили на нараді, поліція області проводить досудове розслідування в дев’яти кримінальних провадженнях за фактами незаконного грального бізнесу. Зокрема, цього тижня поліцейські викрили та припинили діяльність двох гральних закладів у Луцьку та Маневичах. З початку року слідчі поліції розпочали п’ять кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку та переміщення бурштину – ст. 240-1 Кримінального кодексу України. Поліція області також розслідує ряд кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника слідчого управління поліції Волині Андрій Литвин поінформував учасників засідання міжвідомчої робочої групи про алгоритм взаємодії та реагування на правопорушення в сфері економіки регіону.

«Метою діяльності міжвідомчої робочої групи є координація спільних зусиль, спрямованих на детінізацію економіки в регіоні, а також поліпшення ефективності заходів у цій сфері», - зазначив Андрій Литвин.

На нараді, зокрема, виступили начальник Управління патрульної поліції в області Андрій Крутень, начальник управління превентивної діяльності поліції області Володимир Солоненко, а також представники управління стратегічних розслідувань в області, відділу протидії кіберзлочинам, обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, цього тижня Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що заходи з детінізації економіки є пріоритетними у роботі підрозділів Національної поліції України. Для оперативного реагування на повідомлення громадян у кожній області створили «телефони довіри».

 Сектор комунікації поліції Волинської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux