Портал в режимі тестування та наповнення
Задля надання якісних поліцейських послуг: в ГУНП у Волинській області запрацював сучасний ситуаційний центр
Опубліковано 23 грудня 2020 року о 15:01

Урочисте відкриття  відбулося сьогодні, 23 грудня. У заході взяли участь начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв, начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко, керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук, інші представники влади та  правоохоронних структур області.

Ситуаційний центр поліції Волині розміщується на першому поверсі Головного управління, що по вулиці Винниченка, 11.

Підготовка проектно-кошторисної документації ситуаційного центру розпочалась у травні 2019 року, у жовтні за допомогою системи державних закупівель ProZorro було оголошено електронні торги на капітальний ремонт 1-го поверху адміністративного будинку ГУНП, у результаті яких перемогло ТОВ «АЛЬФА-БУД ЗАХІД».

Юрій Крошко поінформував, що ситуаційний центр – це один із найважливіших підрозділів Головного управління Національної поліції: «Він відповідатиме за координацію, керування і спрямування всіх нарядів області. Крім цього, цей центр є своєрідним аналітичним мозком ГУНП: коли трапляються якісь події, пригоди, надзвичайні ситуації,  робота цього центру покликана, щоб скоординувати роботу всіх поліцейських підрозділів та  інших правоохоронних органів системи МВС. Якщо виникають якісь  надзвичайні ситуації, центр використовуватиметься спільно із представниками органів влади». Очільник поліції додав, що на проект було витрачено понад 7 млн грн:   «6,4 млн грн коштів надала Національна поліція,  500 тис грн виділила Волинська обласна рада в рамках “Програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки”, ще 500 тис грн у 2019 році були отримані з благодійного фонду за підтримки мецената», – зауважив Юрій Крошко.

Олексій Сергєєв зазначив, що це вже 12-ий такий повноцінний ситуаційний центр в Україні, і він є одним з найкращих в державі. Його функціонування надає можливість поліції оперативно, якісно, ефективно і своєчасно реагувати на події.  І для того, аби скоротити цей час реагування, саме й створюються такі комплексні системи, які не тільки організовують роботу всіх необхідних підрозділів в одному єдиному центрі, а й надають можливість передавати всю необхідну інформацію у відповідному  програмному забезпеченні. Представник Нацполіції подякував керівництву поліції у Волинській області, місцевій владі, котрі долучились до реалізації цього потужного проекту, який дійсно дасть можливість жителям області почувати себе безпечніше.

Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Віталій Ковальчук розповів, що до складу приміщень ситуаційного центру входять: ситуаційна зала, обладнана відеостіною, на яку виводиться, за необхідності, аналітична інформація; оперативні зали чергової служби (чергова частина, диспетчери, оператори); серверне приміщення; службові кабінети; приміщення з моніторингу системи електронного контролю за підозрюваними; кімната для зберігання зброї; кімната відпочинку, інші (побутові) приміщення у яких створені сучасні належні умови для співробітників  підрозділу.

У ситуаційному центрі на постійній основі щоденно працюють у середньому 25 осіб (відділ служби «102»; відділ диспетчерської служби; чергова частина; ситуаційний відділ). Тут можна спостерігати зображення з 585 камер, які встановлені по області: з них 40 “розумні” камери та 192 - в обласному центрі. Всього ж у підрозділи поліції по області виведено 711 камер.

Усім присутнім провели екскурсію ситуаційним центром, звернули увагу на те, що нині створено всі необхідні умови і для самих працівників, чого раніше не було.

Голова обласної ради Григорій Недопад подякував керівництву ГУНП в області за організацію такої плідної роботи, а також забудовникові, що вчасно запустили проект, результат якого дійсно вражає: «Завдяки ситуаційному центру велику частину нашої області видно, як на долоні. Поліція швидко реагуватиме на ті події, які відбуваються. У подальшому в Луцьку та області  збільшуватиметься кількість камер, ми проводитимемо відповідну роботу з керівниками ОТГ та районів».

Депутат міської ради Тарас Шкітер зауважив, що безпека лучан справді є пріоритетом, тому меценат Андрій Покровський виділив півмільйона гривень на облаштування ситуаційного центру. Він відзначив результативність роботи правоохоронців й зауважив, що в нашій області на високому рівні розвивається матеріально-технічна база поліції.

Довідково.

Функціонування ситуаційних центрів регламентовано Указом Президента України (від 12 січня 2015 року № 5/2015 «Про Стратегію сталого розвитку «Україна-2020»), а також Рішенням Ради Національної безпеки і оборони України (від 25 січня 2015 року «Про створення та забезпечення діяльності Головного ситуаційного центру України»).

Сектор комунікації поліції Волинської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux