Портал в режимі тестування та наповнення
У МВС пройшла координаційна зустріч з питань протидії домашньому насильству
Опубліковано 26 лютого 2020 року о 13:06

Заступниця міністра Катерина Павліченко та заступниця міністра Тетяна Ковальчук обговорили з міжнародними партнерами питання подальшої співпраці у превенції та боротьбі з домашнім насильством. 

Заступниця міністра Катерина Павліченко наголосила, що завдяки спільній та консолідованій роботі з міжнародними партнерами вдалося досягнути значних результатів у боротьбі з домашнім насильством. 

«Насамперед, ми вдосконалили існуючі механізми реагування та проводимо різні заходи, які направлені на підвищення рівня обізнаності наших громадян. Формуючи політику у сфері протидії домашньому насильству, ми окреслили декілька ключових моментів. Перш за все, будь-які прояви насильства недопустимі. Важлива увага приділяється превентивним заходам. За кожним фактом домашнього насильства повинно бути невідоворотнє та об’єктивне розслідування. А також ми прагнемо об’єднати зусилля всіх партнерів», - заявила вона.

Катерина Павліченко продякувала всім міжнародним партнерам, які вже не перший рік долучаються до важливого напрямку протидії домашньому насильству. 

Заступниця міністра Тетяна Ковальчук зазначила, що Україна робить великий внесок у розбудову спільної безпеки та готова працювати над власними помилками. 

«Я рада бачити наших партнерів, які допомагають нам розбудовувати безпечне середовище для наших громадян. Я переконана, що наша держава робить великий вклад у розбудову спільної безпеки. Коли ми говоримо про протидію домашньому насильству, ми говоримо про ті зміни, які нам вдалося досягнути протягом цього періоду. Явища домашнього насильства виходять на національний рівень. І наше завдання - щоб будь-яка людина, не дивлячись на всій вік і стать, була повністю обізнана та знала, як захистити себе та рідних від домашнього насильства. Сьогодні ми реалізовуємо багато міжнародних проектів. А також працюємо над усуненням недоліків, які виникли в результаті роботи», - наголосила заступниця міністра. 

Тетяна Ковальчук закликала присутніх орієнтуватися на передовий досвід міжнародних партнерів.  

Начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич підкреслив, що Нацполіція розширює діяльність мобільних груп з протидії домашньому насильству. 

«Окремо хочу подякувати канадській поліцейській місії за ті тренінги, що вони проводили для наших спеціалістів. Ми розуміємо, що ми маємо розширювати діяльність правоохоронців саме у протидії домашньому насильству. Тому, у різних містах запрацює більше 50 мобільних груп. Вони розгорнуть свою діяльність у невеликих населених пунктах», - додав він.

 Ігор Бабич зазначив, що лише в минулому році поліція отримала 142 тисячі звернень за фактами домашнього насильства. 

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що в Україні існують специфічні особливості боротьби з таким ганебним явищем, як домашнє насильство.

«Патрульна поліція – це підрозділ, який один із перших реагує на виклики про домашня насильство. І я з впевненістю заявляю, не дивлячись на те, що минулого року змінилося законодавство і поліцейський тепер має реальні важелі впливу на домашнього кривдника, ще лишається ряд невирішених проблем. Тому, нам необхідна консолідована позиція як української сторони, так і міжнародних партнерів, яким вже вдалося запровадити успішні практики в цьому питанні», - зазначив він.

 Нагадаємо, поліція активізує роботу всіх підрозділів для протидії домашньому насильству. 

Департамент комунікації МВС України

Фото: Андрій Новицький 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux