Портал в режимі тестування та наповнення
Керівники поліції Волині взяли у часть у відеоселекторній нараді Голови Нацполіції Ігоря Клименка та голови ВГО «Громадянська мережа  ОПОРА» Ольги Айвазовської
Опубліковано 09 вересня 2020 року о 16:50

Від Волині на нараді були присутні начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак, заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області Віталій Кондратюк, заступник начальника УПД ГУНП у Волинській області Андрій Пархомчук, начальник УОАЗОР ГУНП у Волинській області Віталій Ковальчук, керівник управління патрульної поліції ВолиніАндрій Крутень та представниця громадянської організації «Опора» Катерина  Шарпата.

Голова Нацполіції Ігор Клименко наголосив, що основне завдання поліції під час виборчого процесу – простежити за тим, аби вибори відбулись у межах законності.

Ігор  Клименко висловив вдячність Центральній виборчій комісії та Громадянській мережі ОПОРА за плідну співпрацю на підготовчому етапі. Він наголосив на чіткій комунікації та якісних консультаціях за окремими нормами Виборчого кодексу, за яким вибори цього року пройдуть вперше.

Голова Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська відзначила добре налагоджену комунікацію спостерігачів «Опори» із працівниками поліції у регіонах, адже це дає можливість не лише превентивно працювати, а й оперативно обмінюватися інформацією і негайно реагувати на порушення виборчого законодавства.

Також незабаром «Громадянська мережа «ОПОРА» презентує навчальну платформу - дистанційний онлайн-курс для поліцейських, де кожен зможе отримати інформацію, необхідну для якісної роботи в період виборчого процесу.

Зауважимо, що з метою забезпечення публічної безпеки і порядку, здійснення цілодобового моніторингу оперативної обстановки в області, організації реагування на її зміни під час проведення виборів, із 5 вересня до офіційного оголошення результатів виборів ситуаційний центр поліції Волині переведений у позаплановий режим роботи. 

Уже зафіксовані перші правопорушення агітаційної компанії, зокрема, розміщення агітаційних матеріалів на зупинках громадського транспорту у Луцьку. За цим фактом триває перевірка.

Поліція Волині закликає усіх учасників виборчого процесу та громадян під час виборчої агітації дотримуватись вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», зокрема правил благоустрою території населеного пункту, а про будь-які порушення виборчого законодавства повідомляти на спецлінію 102. На всі повідомлення про порушення виборчого законодавства правоохоронці реагуватимуть швидко та неупереджено.

Суб’єкти виборчого процесу повинні пам’ятати, що за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux