Портал в режимі тестування та наповнення
У поліції Волині обговорили питання дотримання прав людини
Опубліковано 13 вересня 2021 року о 19:29

Безпека затриманих та поліцейських, покращення інфраструктури територіальних підрозділів та система відеомоніторингу - ці питання розглянули за участю представниці Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світлани Семчишин, начальника Управління дотримання прав людини Національної поліції України полковника поліції Руслана Горяченка, заступників начальника ГУНП, керівників структурних підрозділів ГУНП. Нарада відбулась у режимі відеоселектору із залученням керівників територіальних підрозділів поліції області.

Світлана Семчишин розповіла, що найближчим часом у територіальні підрозділи здійснюватимуться моніторингові візити без попередження. За їх результатами будуть надані певні рекомендації.

«Навіть незважаючи на певні карантинні обмеження, права людини мають бути дотримані та має бути наданий доступ затриманим до всієї інформації, відповідно до законодавства України», - сказала Світлана Семчишин.

Вона наголосила, що в усіх підрозділах мають бути відповідальні за дотримання прав людини правоохоронці. Також звернула увагу на забезпечення матеріально-технічних умов, зокрема, наявність води, їжі, елементарних умов для затриманих. Наголосила і на дотримання прав осіб з інвалідністю та функціонування ізоляторів тимчасового тримання й конвойної служби.

Руслан Горяченко, використовуючи наглядну презентацію, розповів про функції та основні завдання, проекту Custody Records, який наразі впроваджується у підрозділах Національної поліції в областях та найближчим часом буде впроваджений і на Волині.

Система в першу чергу забезпечить нові підходи до взаємодії правоохоронців та відвідувачів й безпеку затриманих, а також захистить поліцейських від неправдивих звинувачень.

Руслан Горяченко розповів про призначення й мету проекту, окреслив пророблену роботу та подальші покрокові дії в напрямку його впровадження. Також під час презентації розповів детально, яким має бути зонування приміщення, де мають встановлюватись камери, які повинні бути кімнати для затриманих, їх зустрічей з захисником, кімнати для проведення слідчих дій тощо.

На думку Руслана Горяченка, правильне впровадження системи відеомоніторингу і її застосування підвищить довіру громадян до поліції та мінімізує кількість скарг.

Заступник начальника ГУНП Віталій Ковальчук розповів, що постійно вживаються заходи задля недопущення порушення прав людини. Цьогоріч відкрито два оновлені підрозділи поліції в Любешові та Нововолинську, де є фронт-офіси і відеомоніторинг. До кінця року планується відкриття ще чотирьох оновлених підрозділів, де все відповідатиме встановленим вимогам.

Після зустрічі представники Національної поліції відвідали підрозділи в Луцьку, Володимирі-Волинському та Нововолинську.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux