Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці знешкодили злочинну групу, яка збувала наркотики на Ковельщині
Опубліковано 03 вересня 2021 року о 18:36

Щомісячно фігуранти реалізовували близько 400 доз особливо небезпечної психотропної речовини Альфа PVP, дохід злочинної групи за місяць становив понад 200 000 гривень.

Сьогодні в Ковелі та Ковельському районі співробітники управління боротьби з наркозлочинністю разом з працівниками Ковельського районного управління поліції, у співпраці з управлінням Служби безпеки України в області, за силової підтримки роти поліції особливого призначення та інших служб ГУНП, під процесуальним наглядом Ковельської окружної прокуратури провели 16 обшуків за місцями проживання учасників групи та інших осіб, ймовірно, причетних до злочинної діяльності.

Обшуки проводились у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 Кримінального Кодексу України. Йдеться про збут особливо небезпечних психотропних речовин на території області.

Організував протиправну діяльність 42-річний ковельчанин, йому вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також затримано трьох збувачів наркотиків, двом з яких обрано аналогічні запобіжні заходи.

У всіх фігурантів вилучено наркотичні речовини канабіс і Альфа PVP, коноплі, готові «закладки», значну кількість мобільних телефонів, банківських карток, GPS-трекерів, електронних ваг, пристроїв для вживання наркотиків, зіп-пакетиків, шприців тощо.

В інших 6 осіб, ймовірно, також причетних до протиправної діяльності, вилучено наркотичні речовини, електронні ваги, мобільні телефони, пристрої для вживання наркотиків, таблетки з вмістом наркотиків.

Разом з спеціальними службами ГУНП у Волинській області працівники управління боротьби з наркозлочинністю, спільно зі співробітниками управління СБУ у Волинській області, провели понад 60 негласних слідчих (розшукових) дій, в результаті яких задокументували 6 епізодів злочинної діяльності цієї злочинної групи.

Усього ж за результатами обшуків вилучено понад 2 кг канабісу, понад 230 г Альфа PVP, таблетки MDMA, 16 шприців з заповненою речовиною Альфа PVP, рослини конопель, речовини, призначені для виготовлення заборонених речовин.

За цінами «чорного ринку» вартість вилученого – майже 700 000 гривень.

Триває досудове слідство.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux