Портал в режимі тестування та наповнення
Чат-бот «Стоп наркотик» допоміг заблокувати понад 300 наркокрамниць, боротьба з наркочумою триває, - Олександр Гогілашвілі
Опубліковано 16 січня 2020 року о 18:37

Сьогодні, 16 січня, в МВС презентували роботу всеукраїнського чат-боту «Стоп-наркотик», який був розроблений спеціалістами Харківського національного університету внутрішніх справ.

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі заявив, що майже вся наркоторгівля перейшла у мережу Інтернет, як і розрахунок по таких операціям. Тому, команда ХНУВС запропонувала рішення – цифрова боротьба з наркозлочинністю чат-бот «Стоп наркотик».

«Слід зазначити, що наразі заблоковано понад 300 адрес наркокрамниць, понад 15 тисяч користувачів познайомилися з чат-ботом. Частина користувачів регулярно допомагає блокувати наркоадреси. А це означає, що лише спільна робота правоохоронних органів, засобів масової інформації та суспільства – ефективний метод боротьби з наркозлочинністю», - заявив Олександр Гогілашвілі.  

Декан факультету кіберполіції В’ячеслав Марков зазначив, що чат-бот – це проста програма, яка має свій простий функціонал та дозволяє правоохоронцям архівувати та систематизувати всі наркоадреси для подальшої протидії наркозлочинам, а також блокувати їх.

«Ще одна частина чат-боту – це онлайн карта, на якій знаходиться вся наркореклама, що регулярно з’являється на вулицях наших міст. Наразі ми маємо близько шести тисяч фото із наркоадресами, які ми передаємо для подальшої їх ліквідації»,- зазначив він.

«Тиждень тому ми презентували наш проект у місті Кременчук, відразу помітили, що до нас додалося ще більше користувачів, а значить – ми зможемо знешкодити ще більше таких крамниць», - додав  В’ячеслав Марков.

Старший викладач Олексій Рвачов зазначив, щоб чат-бот діє через додаток Telegram як окремий канал «СтопНаркотик | MRIYA»( https://t.me/stopdrugsbot?start=417361947 ) та пристосований до будь-яких операційних систем.

Чат-бот оснащений інструкцією для людей, які ніколи не користувалися Telegram. Користувачі можуть надсилати рекламу наркоадрес у вигляді фото, або ж саму адресу. Крім того, є можливість надати інформацію про фізичну адресу, де, на думку користувача, продають наркотики.

Користувачі чат-боту також можуть щодня допомогти у блокуванні наркокрамниць, подивитися кількість вже заблокованих, долучити друзів та навіть надсилати листи до адміністрації Telegram.

Т.в.о начальника Департаменту боротьби з наркозлочинністю Сергій Федченко наголосив, що лише за минулий рік спеціалісти Нацполіції викрили близько 400 осередків незаконного збуту наркотичних речовин із використанням інноваційних технологій, такий результат удвічі перевершив показники 2018 року.

Сергій Федченко зазначив, що спільними зусиллями побороти проблему розповсюдження наркотиків стане простіше.

Департамент комунікації МВС України

  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux