Портал в режимі тестування та наповнення
Четверо посадовців, які в Нововолинську у складі організованої групи розтрачали бюджетні кошти та брали хабарі, постануть перед судом
Опубліковано 29 січня 2021 року о 15:14

Досудове слідство у справі слідчі детективи поліції Волині завершили. Обвинувальний акт із матеріалами справи скеровано до суду.

Слідчі детективи ГУНП у Волинській області спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури припинили діяльність організованої групи посадовців щодо незаконної реалізації кам’яного вугілля на одній із шахт Нововолинська. Посадовці реалізували понад 53 тонни вугілля шляхом відпуску поза бухгалтерським обліком. Це спричинило державі більше 100 тисяч гривень збитків.

У кінці липня 2020 року правоохоронці із залученням спецпідрозділу КОРД затримали на гарячому одного із фігурантів по справі: він отримав чергову суму «відкату» у розмірі 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке було незаконно реалізовано та відвантажено.

Під час обшуку у службовому кабінеті іншого фігуранта правоохоронці вилучили гроші, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази по справі.

 
«Четверо посадовців шахти вносили до товарно-транспортних накладних завідомо недостовірні відомості про об’єми завантаженого кам’яного вугілля. Фактично, відвантажувалось вдвічі більше вугілля від зазначеного по бухгалтерських обліках. Окрім цього, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності», - повідомив начальник слідчого управління ГУНП Олександр Нерух.

Нині слідчі оголосили посадовцям про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за кількома статтями Кримінального Кодексу України. Зокрема, усіх чотирьох судитимуть за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191 ККУ), службове підроблення (ч.1 ст. 366 ККУ) та вчинення кримінального правопорушення організованою групою (ч.3 ст. 28 ККУ).
Двоє з них отримають покарання ще за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 ККУ).

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux