Портал в режимі тестування та наповнення
Волинські поліцейські викрили і припинили масштабну схему незаконного переправлення осіб через держкордон
Опубліковано 12 червня 2021 року о 11:34

Наразі тривають одночасно кілька обшуків у населених пунктах Ковельського району, поблизу кордону з Польщею.

Сьогодні, в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 332 Кримінального Кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб) в Ковельському районі відбувається 8 санкціонованих обшуків. 


Обшуки проводять поліцейські Ковельського районного управління, слідчого управління ГУНП, управління КОРД, роти поліції особливого призначення, співробітники управління стратегічних розслідувань у Волинській області,  разом з працівниками Луцького прикордонного загону та під процесуальним керівництвом Ковельської окружної прокуратури.


Поліцейські встановили, що група місцевих мешканців налагодила незаконне переправлення завербованих осіб через держкордон. Цих людей вони споряджали сигаретами та човнами переправляли через Західний Буг у сусідню державу. Там сигарети реалізовували і отримували незаконні прибутки у великих розмірах: у середньому, дохід від 1 ящика реалізованих тютюнових виробів міг сягати і тисячі доларів США. Поліцейські задокументували як мінімум 5 епізодів такої злочинної діяльності.


Сьогодні під час обшуків у 8 фігурантів виявлено та вилучено: мобільні термінали, радіокеруючі літаки з приладдям, біноклі, тепловізори, радіостанції, надувні човни та жилети для плавання, рушниці, патрони та інші предмети і знаряддя, які зловмисники використовували у злочинній діяльності. Також вилучено і належні їм транспортні засоби, які поміщені на арештмайданчик. На все вилучене майно буде накладено арешт.


Щодо фігурантів вирішуватиметься питання про оголошення їм підозр за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України. Вчинення такого злочину карається позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux