Портал в режимі тестування та наповнення
Озброєний напад та замінування: як відбувалися навчальні тренування правоохоронців
Опубліковано 16 червня 2021 року о 20:25

15 червня на території області тривала поліцейська операція. До її проведення був задіяний весь особовий склад поліції Волині. За легендою, на службу 102 надійшло повідомлення про напад на заявника: невідомі особи вистрілили в нього і забрали гроші. Також на місці події виявлено предмет, ззовні схожий на гранату.

Подія трапилась у Луцьку, по вулиці Єршова. В області відразу ввели поліцейську операцію, до якої були задіяні всі підрозділи поліції. Керівники всіх служб за вказівкою очільника ГУНП зібрались у ситуаційному центрі, де координували дії підлеглих.

На місці події працювали співробітники кримінальної поліції під керівництвом заступника начальника ГУНП Михайла Сороки, слідчо-оперативні групи під керівництвом заступника начальника Олександра Неруха, вибухотехніки, які вилучили предмет, схожий на гранату, патрульні поліцейські, які охороняли місце події, кінологи зі службовими собаками, які обстежували прилеглу територію, та ряд інших служб і підрозділів поліції.

Координував проведення поліцейської операції начальник поліції Волині Юрій Крошко.

Поліцейські оглянули місце вчинення злочину, провели необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення маршруту пересування умовних зловмисників, орієнтували наряди поліції. Усі районні підрозділи з центрами в Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському орієнтували на виявлення та затримання злочинців: тут було зібрано особовий склад поліції та сформовано резерв поліцейських. До навчальних тренувань залучили всі підрозділи поліції, які несли службу в режимі реального часу та були готові виконувати поставлені завдання. Зокрема, коли на флешці, нібито покинутій нападниками на місці злочину, кіберполіцейські виявили зображення залізничного вокзалу та одного з торгових центрів, було прийнято рішення перевірити ці приміщення на предмет вибухотехнічних предметів. Людей на цей час евакуювали, поліцейські охороняли публічну безпеку на місці, однак перевірка тривала недовго: підозрілих предметів не виявили.

Загалом поліцейська операція тривала понад 6 годин та успішно завершилася близько 22-ї години затриманням умовних зловмисників у с. Дачне поблизу Луцька. Туди були направлені більше двох сотень співробітників поліції, які в лічені хвилини оточили територію закинутої спортивно-оздоровчої бази. Для затримання було задіяно управління КОРД Волинської та Рівненської областей.

Підсумовуючи навчання, Юрій Крошко подякував співробітникам за службу та зазначив, що навчання були корисні, завдання цікаві, в майбутньому поліцейські ще більше вдосконалюватимуть свої вміння й навички. За його словами, випала вдала нагода задіяти повністю ситуаційний центр, що й було зроблено.

Таким чином, координація служб була ще оперативнішою, передача інформації відбувалась в лічені секунди, усі розуміли, що відбувається і яка їхня роль. Голова комісії з перевірки службової діяльності ГУНП у Волинській області, заступник начальника департаменту «КОРД» Іван Худоба наголосив, що всі підрозділи отримали позитивну оцінку, умовних злочинців вдалося затримати без активного залучення спецпідрозділу КОРД - і це добре. Кожен з представників апарату Національної поліції, які здійснювали перевірку ГУНП, надавали оцінки роботі профільних підрозділів та відзначили їх злагоджену роботу.

Сектор комунікації поліції Волинської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux